Moet de wet nog worden onderhouden?

InDeBib van zondag 1 Augustus 2021 is bij de Meest Gestelde Vragen een discussie ontstaan over de komst van de Messias,  naar aanleiding van de tweede vraag of de Wet (geboden, inzettingen en verordeningen) nog moet worden onderhouden.

De eerste vraag die werd gesteld was hoe het Christendom is ontstaan. Gewezen werd op het beeld van Nebukadnezar in Daniel 2 gewezen, dat gaat over vier soorten koninkrijken die over de wereld zullen heersen. De laatste is het Romeinse Rijk die een mengeling is geworden tussen kerk en Staat. Het Romeinse rijk was van oorsprong een ijzeren rijk, hard. Na de verovering van Israël door de Grieken en Romeinen werd het geloof van de Israëlieten gemengd met de leer van de Grieken en Romeinen die heidenen waren. En dat is vanaf 325 AD het Christendom geworden, met als voorlooper de Rooms Katholieke kerk. Ook werd gewezen op de verschillende kerken die zijn voortgevloeid uit deze moederkerk.

Meer lezen over “Moet de wet nog worden onderhouden?”

MY TRIP TO JAW JAW

By Kirstin Castillion (10 years)

It was 7 o’clock in the evening when I found out that we were going to Jaw Jaw in the interior. We were going to this village, because my grandma had to collect some information for the feast of tabernacles.

I asked my mom: “ are we going to drive to Jaw Jaw?”  Mom: “Yes, but not all the way. We are also going with the boat.” I was so excited. Oma:” But you guys have to go to sleep early.” Me: “Ok.” But we actually went to bed at 10 o’clock as always.

In the morning I heard my mother’s alarm go off. I woke up and was so happy to be awake. I saw my mom and my grandma in the kitchen getting the food ready. I was on my phone and my mom said: ”PUT YOUR PHONE DOWN, BECAUSE I AM NOT GOING TO GIVE YOU MORE TIME ON YOUR PHONE.”  So I put my phone down and offered to help. Mom: “There is a list on my phone; take my phone and put everything on the list on the table.” So I did it, there was not a lot so I went to take a bath. After I was done taking a bath my mom and grandma were done putting the food ready.

Meer lezen over “MY TRIP TO JAW JAW”

Herdenking Afschaffing Slavernij:

Een Blik in het Verleden, een Weg naar de Toekomst.

Door: Rachael van der Kooye

Niemand wil een slaaf zijn. Ook de voorouders van de nazaten van de transtatlantische slavenhandel en slavernij niet, maar ze hadden geen keus. Ze zijn weggeroofd uit hun leefgebied in Afrika en verscheept  naar de Amerikas en West-Indisch om generaties lang gratis te werken voor Europeanen, waardoor die rijk werden en zij arm bleven. Ze werden geestelijk en lichamelijk onderdrukt door wrede mensen. De lichamelijke onderdrukking werd door de afschaffing van de slavernij weggenomen, maar de geestelijke onderdrukking bestaat tot vandaag.

Meer lezen over Herdenking Afschaffing Slavernij:

ONBEKENDE MUZIEK

                              “Efu yu sabi yu trotroyu kan sabi pe yu musu go

sound mixer control panel

door Liesbeth Peroti

Er is muziekstijl die naar mijns inziens nog onbekend is onder het Nederlandstalig sprekend volk van Afrikaanse komaf. Een muziekstijl die nauwelijks of niet via radio, televisie of via de telefoons te horen is. Het is wel een stijl die is afgeleid van de wereldberoemde stijlen hip hop, R&B en Reggae en hun oorsprong  hebben in het Caribisch gebied en het zuiden van America. Plaatsen waar Afrikanen in diaspora in grote getalen al langer dan 400 jaar woonachtig zijn en nog steeds een nieuw welvarend leven trachten op te bouwen. Deze nog onbekende muziek voor Nederlandstalige Afrikanen in diaspora wordt in dit artikel beschreven en erg aanbevolen, onbekende muziek, waar in het bijzonder de teksten boekdelen spreken.

Meer lezen over “ONBEKENDE MUZIEK”

Betekenis Feest van Ongezuurde Broden

Door: Christian Verwoerd

Deze week is het Bijbelse ‘Feest van ongezuurde broden’. Het pesach/pascha wat afgelopen zaterdag was (met volle maan), loopt direct over in 7 dagen van ongezuurd eten, zonder gist. Gist staat symbool voor de zonde. Dat pesach (het feest van de verlossing door het bloed van het Lam) direct wordt gevolgd door het ongezuurde brodenfeest, laat zien dat onze verlossing een leven van heiligmaking zou moeten bewerken, en dat we de zonde (gist) wegdoen.

Meer lezen over “Betekenis Feest van Ongezuurde Broden”